top of page

Rookie: Kathrine Karlsen


Kathrine Karlsen er en Eventyrer med hjerte for både de korte og lange turene. Siden 2017 har hun sovet ute hver måned, hver eneste år, og har ingen planer om å stoppe her. I tillegg til å inspirere andre til å ta kampen mot dørstokkmila har hun selv tatt steget mot de lange turene.

Jeg gikk DNT Massiv i 2021, som er en tre ukers fjelltur igjennom Breheimen, Skarvheimen, Jotunheimen og Hardangervidda og når jeg kom frem til Haukelister etter tre uker på tur var jeg ikke klar for å gi meg, ville ikke at det skulle være slutt. Så jeg bestemte meg for at jeg ville noe større og jeg ville gå lenger, mye lenger. Da våknet drømmen om PCT.


Hva vil du trekke frem som de største høydepunktene fra turen?


Det å komme frem til Canada var absolutt ett – det var et sinnsykt rush og en følelse av lykke. Et annet var å gå alene opp til Mt Whitney (USA`s høyeste fjell) midt på natta med lys fra fullmånen som eneste lyskilde. Vel oppe satt jeg i kulda og ventet på soloppgangen. Det blåste stiv kuling på toppen, men ventingen var verdt det. Jeg elsket alle fjelltoppene og utkikkspunktene jeg møtte på veien. Et annet kjært minne er alle de fantastiske menneskene jeg møtte. Både hjelpsomme lokale og andre turgåere. Det var menneskene jeg møtte som gjorde turen ekstra spesiell.

Kathrine har årevis med nærturer bak seg, er turleder i DNT og sørger for at andre kan få gode opplevelser ute i naturen. Hun har ingen planer om å legge engasjementet på hylla.


Jeg blir aldri lei nærturer. Jeg er turleder for DNT Vandregruppa og arrangerer mye hengekøyeturer i marka. I tillegg driver jeg en Instagramkonto sammen med ei venninne som vi har kalt @utenattdilla. Via denne kontoen arrangerer vi fellesturer for alle som vil være med. For året 2024 har vi lovet følgerne våre å arrangere en fellestur hver måned så de som vil kan få gjennomført 12 utenetter i 2024. Alle turene er rundt Oslo i nærheten av kollektivtransport, slik at det er mest mulig tilgjengelig. Kortreist friluftsliv ligger mitt hjerte veldig nært. Jeg har selv sovet ute hver måned, året rundt siden 2017 og planen er å fortsette med det.Hva er det viktigste du har lært underveis på turene dine?


En positiv innstilling er det viktigste; ikke la negativitet styre deg på noe tidspunkt. Det var mange jeg møtte som gikk av trailen på grunn av tunge tanker. Du kan klare alt, bare sett den ene foten foran den andre og løs utfordringene som dukker opp underveis.


Hva er en ekte eventyrer for deg? 


En eventyrer for meg er en som griper alle eventyr, både de korte og de lange. Gå ut i marka og sov i hengekøye på en helt vanlig tirsdag, for så å stå opp tidlig å gå på jobb. Sov i hengekøye på verandaen din, lei deg en DNT-hytte i marka midt i uka og ta hjemmekontor fra den (hvis det er dekning).  Et ekte eventyr er når skuldrene senker seg og du kjenner at du nyter tilværelsen, uavhengig om eventyret er stort eller lite.


Hvilke mål og ønsker har du for fremtiden?


Jeg har lyst til å bestige Acongaua, har fortsatt lyst til å krysse Grønland på ski og etter hvert blir det en 5-6 mnd tur på HexaTrek i Frankrike. Jeg skal selvfølgelig fortsette med kortreiste turer i forbindelse med Utenattdilla og DNT og så får vi se om det åpner seg noen andre muligheter i fremtiden.Følg Kathrine på Instagram her


Comentários


bottom of page