top of page

ÅRETS EVENTYRER 2021 ER
TERESIE HOMMERSAND

For en reise! For et eventyr! Alene på sykkel fra sydspissen av Afrika til nordspissen av Europa. Kloden på langs! Dette var lokal ydmykhet, stamina, ønsket om å gjør et slag for miljøet og beviset for at et smilende vesen kan mottas og hjelpes av alle slags mennesker i alle slags land.

arets-artikkel-strip1.jpg

Konkurransen

Det var som sagt, ulidelig vanskelig å velge mellom 11 som endte i sidet gruppe. Jurien med Anne-Mari Planke, Christine Spiten, Lars Ebbesen og Aleksander Gamme måtte gjennom mye diskusjon og mange temaet før 3 hadde skilt seg ut.

 

I tillegg til Teresie var det:

Joachim Larssen som padlet rundt hele Norge, så snudde han og padlet hjem igjen! Det var noe veldig riktig med det han gjorde - og det var så godt å få ‘havet’ på pallen! Tusen takk, Joakim!

Kristin Harila beviste at det bor mye i den jenta. Ikke bare har hun en fysisk motor som muliggjør de helt store eventyrene (som Everest og Lhotse på under 12 timer), men hennes ydmykhet, takknemmelighet overfor sherpaene sine, elsk til naturen og brede verdigrunnlag ble vi veldig glad i.

Men det var tett!

Herregud så tett det var. Det var veldig lite som skilte alle 11. I starten forsto vi ikke hvordan vi skulle klare å rangere dem. Hør bare her:

• Mina og Meg er landsyndlinger og gledesspredere som bare må ha inspirert en hel nasjon!

• Caroline og Vince prøver alt de kan å bli norske og gjorde søknad til både statsborgerskap og tittelen Årtes Eventyrer ved en polar vinter bragd på Svalbard

• Sunniva og Hilde satte både miljøet, tiden vi lever i og Bamsebu ettertrykkelig på kartet. Det var rekorder, kunskap og polar stamina ingen har sett før.

• Mathias og Henrik omveier, smil og tur glede inspirerte enormt. Det var deilig avslappet, samtidig som vi jo forstår at de jo opplevde alt man kan oppleve på et år!

• Og Sindre da! For en rekord! Men først og fremst, her var en unggutt som hadde noe ‘Amundsensk’ i seg hva gjelder forberedelser, logistikk og planlegging. Og samtidig ble det både lykke og en fantastisk dose utrolig natur.

• Thomas. Han er en unik mann som ser ut til å dukke opp på listene våre hvert år! Og turen til Broad Peak, utrn oksygen og med ski er i toppklasse på alle måter – ikke minst at de snudde rett under toppen.

• AK er Mr Inspirasjon. Om man ser på eventyr som et kulturbegrep er han Norges Kulturminister. Han kreativitet, hans rå styrke og hans brede smil gjorde ham til er kandidat man ønsker skal vinne.

• Og sist, men absolutt ikke minst (annet enn i alder), Mons (5år), Ingrid og Ole. Dette var eventyret som fikk oss til å føle at vi løp rundt i hamsterhjulene våre. Låse døren og gå! Det blir ikke riktigere enn det. Vi er aller misunnelige. Vi er alle inspirert. Tusen takk for turen.

 

Hilsen

Anne-Mari, Christine, Lars og Aleksander

HER SER DU INTERVJU MED VINNEREN OG HENNES UTROLIGE REISE OVER 4 ÅR!

Og her ser du Diplomet / bildet Teresie fikk. Det er et kunstverk fra Per Front. Om du selv vil ha et eventyr på veggen går du inn på https://www.perfronth.com
– husk å hilse fra oss 😊

ÅretsEventyrer2022Diplom.jpg
bottom of page