top of page

Silje Løkeng med Expedition Pink RibbonSilje Løkeng er initiativtaker og prosjektleder for Expedition Pink Ribbon. Da hun fikk brystkreft i 2019 ble hun satt på sitt livs prøve både fysisk og mentalt og for henne ble naturen redningen. Hun innså tidlig i rehabiliteringen at hun hadde lyst til å gi tilbake til brystkreftsaken.


Foran meg har det gått et tog av sterke kvinner, som har kjempet for at jeg skulle få den beste behandlingen, så jeg har følt det som min plikt og privilegium å videreføre arven. Tanken om å gjennomføre en ekspedisjon kom etter å ha tilbragt mye tid på vidda i 2020 og 2021. Jeg tenkte at det kunne være en ide å sette seg et hårete rehabiliteringsmål langt der fremme, samtidig som jeg viste at om jeg skulle få oppmerksomhet ift brystkreftsaken, så måtte jeg tenke ut av boksen. Brystkreft tar livet av 585 000 kvinner årlig på verdensbasis, og for meg ble det derfor viktig å bygge et team som hadde størst mulig nedslagsfelt. Med Liv Arnesen som mentor bygde jeg etterhvert et skandinavisk team av 4 brystkreftoverlevere, og 2 kvinnelige guider. Inequ Maja Holm er fra Grønland, Lisa Sundt er fra Sverige, Andrea Rudolph fra Danmark og meg selv som representerer Norge. 

Hvilke høydepunkter og minner vil du trekke frem fra både prosessen og selve turen? 

Det er så mange at det er vanskelig å velge. Jeg vil trekke frem teamets første møte og trening  i Norge. Da fikk vi virkelig kjent på alvoret av hva ekspedisjonen innebar, både ift fysiske forberedelser, men også mentale. 

Dagen vi landet på Grønland. 2. mai 2023. Tårene rant, fordi all den harde jobben som var gjort for å komme til dette punktet hadde resultert i dette fantastiske teamet som nå skulle bruke tre dager på å pakke pulken før vi la ut på vår livs reise. 

Hva er det viktigste du/dere lærte underveis? 

Vi er aldri sterkere enn det svakeste ledd. Vi starter som et team og gjennomfører som et team.  Alle har sin rolle, og hver rolle er viktig. Hvordan har det vært å være åpen om din historie med brystkreft? Ser du et behov for mer åpenhet og gode forbilder? 

For meg har det vært viktig å vise hvordan en krise i livet kan utarte seg. Jeg fikk brystkreft, men jeg tror alle som gjennomgår en livskrise vil kjenne seg igjen 


Naturen er en gave til oss. Besøk den, bruk den. Helsegevinsten, fysisk og mentalt er betydelig og en liten tur er bedre en ingen tur.  


Hva er en ekte eventyrer for dere?


En som tør å drømme, og går for drømmene. Det er ikke alltid man oppnår målene sine, men reisen kan være like vakker om man ikke når de høyeste toppene.  


Hvilke mål og ønsker har du/dere for fremtiden? Hva er fremtiden til Expedition Pink Ribbon? 


Jeg vil fortsette å inspirere og motivere til å finne glede i naturen og det å komme seg ut. For den fysiske og mentale helsen har dette stor innvirkning. Vi kommer også i 2024 til å ha fokus på brystkreftsaken og fortsette å samle inn penger til forskning. TV serien går nå på Altibox og vi håper den er å se på andre kanaler ila året. 


Har du noe du vil si til andre i samme situasjon, eller tanker om hvordan man kan bidra til saken kan du gjerne skrive om det også. 


Jeg tror at alle som står i en livskrise, uansett årsak vil streve litt med å finne en ny retning. Mitt budskap er å ikke gi opp. Ta ett skritt av gangen og sakte men sikkert så vil det bli bedre. Naturen er en gave til oss. Besøk den, bruk den. Helsegevinsten, fysisk og mentalt er betydelig og en liten tur er bedre en ingen tur.  Følg Silje Løkeng her @expeditionpinkribbon

Commentaires


bottom of page